صفحه شخصی مصطفی منصوری   
 
نام و نام خانوادگی: مصطفی منصوری
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی مکانیک
شغل:  تاسیسات حرارتی و برودتی
تاریخ عضویت:  1389/04/23
 روزنوشت ها    
 

 پوست تان خشک است؟ بخش عمومی

6

خشکی پوست مشکل خیلی از ماست. اگر باور ندارید به دستتان نگاهی بیندازید. مطمئنا بلند می شوید تا کرمی پیدا کنید یا اینکه دستانتان را بشویید...

اما کمی صبر کنید. این مطلب را بخوانید. شاید دیگر اجازه ندهید که پوستتان اینقدر خشک و خشن شود. ممکن است برای رفع خشکی پوستتان خیلی کارها کرده باشید و از کرم های زیادی استفاده کرده باشید اما اگر نتیجه ای نگرفته اید، حتما به این توصیه ها توجه کنید.

مهم نیست چقدر پوستتان خشک است. مهم این است که تمیز کردن با ملایمت هنگام شب برای سلامت پوست بسیار ضروری است. مواد آرایشی، کرم های ضد آفتاب، باکتری ها و سلول های مرده پوست گردوغبار و چربی های ساخته شده در طول روز روی پوست شما قرار گرفته است. این مواد می توانند به درون منافذ پوست راه پیدا کنند و سبب التهاب پوست شما شوند. مالشی که در اثر تماس بالش ایجاد می شود این ذرات ریز را به عمق این منافذ حرکت می دهد. بنابراین هم هنگامی که شب ها به رختخواب می روید و هم وقتی صبح از خواب بیدار می شوید حتما صورت خود را با آب و صابون ملایم بشویید.

● تمیزکننده ها: صابون یا چیز دیگر؟

مواد پاک کننده قوی موجود در صابون ها می تواند سبب رطوبت طبیعی پوست شود و چربی های طبیعی پوست را از بین ببرد. این مساله می تواند سبب خشکی، التهاب و آزردگی پوست شما شود. پاک کننده ها همان کاری را انجام می دهند که صابون می کند اما آنها دارای مواد پاک کننده ملایمی هستند که چربی های طبیعی پوست را از بین نمی برند.

● در پاک کننده ها به دنبال چه هستید؟

وقتی دچار خشکی پوست هستید، توجه کنید که باید به دنبال یک پاک کننده ملایم که رطوبت رسانی پوستتان را تامین کند، باشید. برخی متخصصان توصیه می کنند پاک کننده هایی را بخرید که حالت شیری دارند و مثل شیر طبیعی عمل می کنند. در لایه بالایی پوست می مانند و سبب مرطوب شدن پوست می شوند. توجه کنید که بعد از پاک کردن پوست، باید احساس نرمی و لطافت روی پوست خود داشته باشید. اگر یک پاک کننده باعث شد که پوستتان بیشتر خشک شود یا دچار خارش شود نوع دیگری را امتحان کنید.

علاوه براینکه نباید از صابون های قوی استفاده کنید به دنبال تمیز کننده ای باشید که بدون بو، مواد شیمیایی و الکل باشد. از مصرف صابون های ضد باکتری خودداری کنید که سبب خشکی بیشتر پوستتان می شود. همچنین باید از پاک کننده های دارای اگزفولیانت هایی مثل گلی کولیک اسید که سبب سوزش پوست خشک می شود، اجتناب کنید.

● آب وخشکی پوست

دوش گرفتن و حمام سبب آبرسانی به پوست می شود اما همین دوش گرفتن خوشایند می تواند به دلیل برداشتن لیپیدها و چربی پوست، سبب خشکی پوست شود. حالا اگر دوش گرفتن با آب داغ باشد، این آب داغ زودتر از آب ولرم چربی ها را از روی پوست بر می دارد. بنابراین سعی کنید در حمام از آب ولرم استفاده کنید و صورت خود را هم با آب ولرم بشویید. دوش گرفتن و حمام نباید بیش از ۱۵ دقیقه طول بکشد.

● شستشوی توأمان دست و صورت

به دلیل اینکه ما صورتمان را با دست هایمان می شوییم بهتر است که اول دست هایمان را کاملا تمیز بشوییم. بهتر آن است که دست هایمان را هم با آب ولرم بشوییم. پاک کننده های ملایم چربی پوست را از بین نمی برد. به خاطر داشته باشید، هدف نرم شدن و صاف شدن پوست است نه اینکه اسکراب کردن و ساییدن پوست طوری که صدای جیرجیر از آن بلند شود. سعی نکنید پوستتان را هنگام شست وشو زیاد مالش دهید. مالش زیاد می تواند سبب ساییدگی یا خراش سطح پوست شود و این موضوع سبب سوزش و التهاب می شود. سعی کنید صورتتان را با آب روان یا یک تکه پارچه یا حوله یا دستمال شست وشو تمیز کنید. پوست را پس از آن کاملا خشک نکنید، فقط حوله خشک را روی پوست بگذارید و بردارید.

● اگزفولیا

اگزفولیا سلول های مرده پوست را برمی دارد و اجازه می دهد رطوبت بهتر به پوست برسد. اما استفاده از کرم های دارای اگزفولیا همراه با اسکراب کردن و ساییدن پوست می تواند به پوست خشک آسیب برساند. بنابراین اگزفولیا را نباید بیش از یک بار در هفته استفاده کنید. صورت خود را با پارچه های خشک و خشن نشویید چون به پوستتان صدمه می رساند. اگزوفولیا نباید به پوست شما صدمه بزند، اگر این طور شد، مصرف آن را متوقف کنید یا محصول ملایم تری را استفاده کنید.

● رطوبت، رطوبت، رطوبت

مرطوب کننده ها واقعا رطوبت را به پوست نمی رسانند. آنها مانع از تبخیر آب موجود در پوست می شوند. سعی کنید روزانه ۳ بار پوست خود را مرطوب کنید. قانون ۳ دقیقه را رعایت کنید، مرطوب کننده را هر شب به مدت ۳ دقیقه روی پوست تان مالش دهید و صبح آبکشی کنید. اگر از مرطوب کننده مجددا در روز استفاده می کنید، لازم نیست صورت تان را آبکشی کنید یا آن را تمیز کنید.

● در مرطوب کننده ها دنبال چه چیزی باشیم؟

پمادها و کرم ها موثرتر از لوسیون ها برای رفع خشکی پوست هستند. گلیسیرین و پروپیلن گلیکول، آب را به لایه خارجی پوست می کشد، وازلین، پترولاتوم، روغن های معدنی و دایمتیکون آب را با شکل دادن یک لایه روی سطح در پوست به دام می اندازند. به دلیل اینکه موادی نظیر پترولیوم نظیر یک سد عمل می کنند، می توانند بهترین درمان برای خشکی پوست باشند.

● در مرطوب کننده ها از چه چیزی اجتناب کنیم؟

بهتر است که از مرطوب کننده های حاوی مواد معطر یا رتینویید هم بپرهیزید. موادی که بیشتر در محصولات ضد پیری وجود دارد. اینها می توانند سبب التهاب یا حساسیت در پوست شوند. با مالیدن کمی از مرطوب کننده روی جلوی آرنج ابتدا آنها را امتحان کنید. اگر احساس سوزش، خارش یا خشکی کردید، دیگر از آن استفاده نکنید.



منبع: WebMD
ترجمه: مژگان کریمی
روزنامه سلامت ( www.salamat.ir

سه شنبه 10 اسفند 1389 ساعت 10:28  
 نظرات